ГоловнаСуспільствоЖиття

Українці вважають, що в результаті легалізації азартних ігор держава могла б отримати додаткові гроші, - соцопитування

57% опитаних вважають, що заборона не призвела до скорочення числа залежних від азартних ігор людей.

Українці вважають, що в результаті легалізації азартних ігор держава могла б отримати додаткові гроші, - соцопитування
Фото: betsstore.com

За результатами опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» у березні 2017 року, лише 17% вважають, що заборона грального бізнесу виявилася успішною. При цьому 71% вважає, що заборона була швидше або повністю неуспішною, 79% респондентів говорять, що заборона сприяла переходу цього виду діяльності в тіньовий сектор економіки, 57% - що заборона призвела до скорочення надходжень у державний і місцевий бюджети, пишуть "Українські новини".

Також 38% українців вважають, що внаслідок легалізації азартних ігор держава могла б отримати додаткові кошти, які гральний бізнес платить у вигляді податків. 20% опитаних стверджують, що легалізація призвела б до зниження корупції в цій сфері і до створення нових робочих місць. 12% переконані, що дозвіл на ведення грального бізнесу залучив би в Україну іноземних туристів, а також сприяв би розвитку підприємництва. Серед азартних ігор, які можна дозволити в Україні, 58% опитаних назвали лотереї.

Майже половина опитаних вважає, що заборона азартних ігор ніяк не вплинула на зменшення числа людей, які витрачають гроші на азартні ігри. 57% вважають, що заборона не призвела до спадання числа залежних від азартних ігор людей. 17% сказали, що мали досвід гри в азартні ігри на гроші щонайменше раз за останні п'ять років, тобто коли заборона вже була чинною.

Чверть опитаних вважає, що допустити на гральний ринок України - в разі його легалізації в найближчому майбутньому - можна тільки українські компанії. Менш ніж 1% українців допускає, що такий дозвіл можна надати компаніям з Росії. 7% думають, що такий дозвіл можна дати компаніям з ЄС, 2% - зі США.

Лише 24% опитаних українців вважають себе азартними людьми. 75% вважають, що їм не властива ця риса. 67% респондентів вважають, що повнолітня людина має право грати в азартні ігри на гроші. 74% респондентів вважають, що в разі узалежнення від азартних ігор відповідальність за це несе сама людина. Лише 2-4% опитаних зазначили, що вони особисто або їхні родичі узалежнювалися від ігор.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram