ГоловнаСуспільствоЖиття

Названо "найсирніші" українські піцерії Новости компаний

Київський Інститут споживчих експертиз провів перевірку київських піцерій

Названо "найсирніші" українські піцерії

Піца - це гордість національної італійської кухні. Круглий відкритий корж, покритий плавленим сиром і помідорами, заслужено називають однією з найпопулярніших страв у світі. Україна - не виняток. Піцу часто замовляють у різних закладах громадського харчування люди абсолютно різних верств населення і віку. Багато мереж розвивають і піцерії, і сервіс на винос, інші обмежуються лише адресною доставкою. Ціни і якість страв також дуже відрізняються.

Широкий і асортимент продуктів, які можна вибрати для начинки. Але є найважливіший інгредієнт у піці - сир. Його кладуть у неї, навіть якщо з рецепту начинки, здавалося б, прибрали все. Цей продукт - наступний шар начинки в піці після соусу. Найчастіше - це моцарела. Також прекрасно підходить пармезан, фета або суміш з різних сортів сиру.

Київський Інститут споживчих експертиз з'ясував, скільки сиру кладуть у страви найпопулярніші мережі піцерій.

Експерти замовили піцу середнього розміру діаметром 30 см у таких компаній, як Domino’s Pizza, Pizza 33, Mafia, "Папа Джон", Mister Cat, Pizza House, Mamamia, IL Molino і "Челентано". Для експертизи обрали два найпопулярніші види піци - "Маргарита" і "Пепероні". Замовили піци з сиром і без, які пройшли процедуру лабораторного зважування. Не дивно, що кожна мережа ресторанів сама вибирає рецепт і вагу страви, також буває і різною якість сиру. Це, звичайно ж, впливає на ціну продукту, тому експерти приділили увагу фактичному вмісту сиру в кожному окремому випадку.

Як засвідчили результати дослідження, лідером стала Domino's Pizza. У піці "Маргарита" цієї міжнародної мережі виявилися рекордні 282 грами сиру, а в "Пепероні", відповідно, 194 грами. Це становить 59% і 44% від загальної маси страви.

На другому місці опинилася мережа Mamamia, яка відстала від лідера аж на 100 грамів (186 і 105, відповідно, 37% і 18% від загальної маси піци).

Три мережі ресторанів опинилися в аутсайдерах. У піцах "Маргарита" від Mafia, IL Molino і "Челентано" сиру вп'ятеро менше, відповідно, 55, 50 і 59 грамів і відповідно, 19%, 17% і 18% від загальної маси. З "Пепероні" справи трохи кращі, але все ж результати не суттєво відрізняються від лідера. Решта учасників експерименту сильно не дотягують до стандартів міжнародної мережі Domino's Pizza. Важливо, що з кожним роком конкуренція буде тільки зростати, а це завжди на руку споживачам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram