ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Учасники марафону збирають кошти на шприцевий насос для підтримки життя недоношених дітей

Устаткування призначене для чернівецького пологового будинку

Учасники марафону збирають кошти на шприцевий насос для підтримки життя недоношених дітей
Фото: med-practic.com

Учасники благодійного марафону збирають гроші на придбання інфузійного шприцевого насоса в відділення інтенсивної терапії новонароджених Міської комунальної медичної установи "Пологовий будинок №2" м. Чернівці, який допоможе зберегти життя недоношеним дітям. 

"З'явившись на світ раніше 32-го тижня, малюки не завжди можуть зробити свій перший вдих самостійно. Життя цих немовлят повністю залежить від сучасного медичного обладнання. Проведення правильної інфузійної терапії таким дітям можливе тільки за допомогою спеціальних пристроїв - шприц-насосів, що подають рідину для внутрішньовенного харчування з точно розрахованою швидкістю і захищають судини головного мозку від перевантаження рідиною. Насос призначений для подачі медикаментів із високою точністю як при високих, так і при низьких швидкостях інфузії. Насос має систему контролю і сигналізації, а також вбудований акумулятор. Усе це забезпечує безперервний режим роботи насоса під час транспортування пацієнта або при відключенні електроживлення, а також стежить за справною роботою насоса, запускає звуковий сигнал тривоги, визначаючи його причину", - йдеться на сайті Біржі благодійності, через яку фонд "Свічадо" організував збір кошти.

Для того, щоб зібрати необхідну суму - 15 тисяч гривень - громадський діяч, чемпіон світу з марафонського плавання на відкритій воді Oceanman Benidorm 5000 м, президент громадської організації "Всеукраїнська федерація "Здоровий спосіб життя" Власта Шовковська візьме участь у фандрайзинговому марафоні, який проходить у рамках Nova Poshta Kyiv Half Marathon Weekend 2017, що відбудеться 9 квітня.

На сьогодні зібрано трохи більш ніж 6 тисяч гривень.

Нагадаємо, раніше активісти і благодійники в рамках соціально-спортивного експерименту СомнениеChallenge і Благодійного забігу в вишиванках зібрали 120 тисяч гривень на користь бігового клубу для людей із розладами зору Guide Runner.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram