ГоловнаСуспільствоЖиття

Український телеканал розпочав трансляцію в ОРДЛО

У найближчих планах НСТУ - ліцензування Луганської філії.

Український телеканал розпочав трансляцію в ОРДЛО
Фото: tsn.ua

Донецька філія Національної суспільної телерадіокомпанії України отримала ліцензію на супутникове мовлення, і тепер телеканал "До тебе" з 3 квітня почав мовлення по обидва боки лінії розмежування.

Про це повідомили в прес-службі телекомпанії, передає "Інтерфакс-Україна".

"Від початку антитерористичної операції (АТО) регіональні філії НСТУ в Донецькій і Луганській областях опинилися на захоплених територіях. Згодом було прийнято рішення відновити роботу Донецької та Луганської ОДТРК на підконтрольних Україні територіях - у Сєвєродонецьку і Краматорську. Однак сигнали цих телеканалів не були доступні місцевим жителям", - йдеться в повідомленні.

Як зазначила в.о. голови правління НСТУ Анна Бичок, у планах телекомпанії - розширення мовлення українського телебачення на непідконтрольну Україні частину Луганської області.

Як відомо, в результаті реформи громадського телерадіомовлення всі ОДТРК були приєднані до НТКУ (з 19 січня 2017 - НСТУ) і входять у загальну систему суспільного телебачення. Раніше Донецька і Луганська філії мовили в цифровій мережі на тимчасових дозволах виключно на території, підконтрольній Україні. Відповідно, мешканці, які проживають на окупованих територіях, не мали можливості дивитися своє регіональне телебачення.

Нагадаємо, в травні 2015 року в трьох містах Донецької області запустили українські телеканали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram