ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві касир псевдообмінника спробував утекти з $16 тис. клієнта

Однак власник грошей був напоготові.

У Києві касир псевдообмінника спробував утекти з $16 тис. клієнта
Фото: kyiv.npu.gov.ua

Касир псевдообмінника в Києві прийняв у клієнта 16 тисяч доларів і спробував утекти через отвір у стіні.

"У Дніпровському районі столиці на проспекті Визволителів 30-річний киянин приїхав обміняти 16 000 доларів США на гривні. У пункті касир забрав купюри і попрямував в інше приміщення. Клієнт згадав попередження поліцейських, які чув у телевізійних новинах, відразу відчув недобре і побіг навколо будівлі. Дії киянина були своєчасними: касир із грошима вже виліз крізь отвір у задній стіні приміщення і спробував сховатися. Потерпілий за допомогою перехожих затримав його і викликав поліцію", - повідомляють на сайті столичної поліції.

Виявилося, що зловмисники діяли за звичною схемою: зняли на кілька днів приміщення, обладнали його під пункт обміну валют, розмістили оголошення про вигідний обмінний курс.

Касир - 22-річний уродженець Дніпропетровської області, раніше не судимий, заявив, що його найняли на роботу за 200 доларів. Він повинен був після телефонного дзвінка забрати гроші та втекти.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Кримінальне провадження розслідують за ч. 4 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України. Зловмисникові загрожує покарання - до п'ятнадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. На період слідства він перебуватиме під арештом.

Нагадаємо, восени уродженець Запорізької області привласнив понад 20 тисяч доларів, організувавши роботу фальшивих пунктів обміну валют у трьох районах Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram