ГоловнаСуспільствоПодії

Активіст торгової блокади намагався перевезти зброю з Луганської області у Київ

Поліція затримала 44-річного киянина.

Активіст торгової блокади на Донбасі намагався перевезти зброю і боєприпаси з Луганської області до Києва і був затриманий поліцією.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Луганської області.

"Гранату РГД-5, мисливську помпову рушницю, 3 магазини, кілька десятків набоїв різного калібру та димову шашку виявили та вилучили співробітники поліції у 44-річного жителя Києва на залізничному вокзалі в місті Лисичанськ", - йдеться в повідомленні.

Чоловіка, який поводив себе нервово, співробітники поліції зупинили для перевірки ручної поклажі під час патрулювання на території залізничного вокзалу у Лисичанську, перед посадкою на потяг "Лисичанськ - Київ". В сумці у чоловіка виявили гранату РГД-5, мисливську помпову рушницю, 3 магазини з патронами калібру 7,62 мм, 68 патронів калібру 7,62 мм, 35 патронів калібру 12 мм і димову шашку.

Фото: lg.npu.gov.ua

Фото: lg.npu.gov.ua

Під час перевірки законності зберігання і носіння мисливської рушниці виявилося, що вона є у спеціальному поліцейському обліку і зазначена поліцією Хмельницької області як "кримінальна". З'ясувалося, що власник цього арсеналу - житель міста Києва, активіст блокади залізничних шляхів в Горську (Луганська область).

З якою метою зброю і вибухівку намагалися вивезти до Києва, будуть встановлювати слідчі в рамках проведення досудового слідства за відкритим щодо чоловіка кримінальним провадженням за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу, відзначають в поліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram