ГоловнаСуспільствоПодії

Пожежа в Балаклії знищила 70% боєприпасів арсеналу

За останні кілька років зі складу було вивезено близько 50 тис. тонн боєприпасів.

Пожежа в Балаклії знищила 70% боєприпасів арсеналу
Фото: pic.com.ua

Пожежа на складі ракетно-артилерійського озброєння в Балаклії Харківської області знищила 70% боєприпасів.

Про це заявив на брифінгу міністр оборони Степан Полторак.

"Трохи більш ніж 30% залишилося боєприпасів, причому залишилися доволі дефіцитні для нас боєприпаси", - сказав він, зазначивши, що пошкодження більшості боєприпасів на арсеналі спричинила їх детонація.

Полторак наголосив, що пожежа на складі не вплинула на обороноздатність української армії - на інших складах достатньо озброєння і боєприпасів. Він також зазначив, що за останні кілька років зі складу в Балаклії було вивезено близько 50 тис. тонн боєприпасів.

За словами міністра, слідство ще не встановило, що саме стало причиною загоряння - закладення вибухівки чи скидання її з безпілотника. Міністр зазначив, що на належну охорону складів боєприпасів необхідно близько 5 млрд гривень.

Нагадаємо, 23 березня вночі в місті на території найбільшого в Україні військового складу Міністерства оборони в Балаклії виникла пожежа з подальшою детонацією танкових і артилерійських снарядів 125 і 152 мм. За даними військової прокуратури, причиною пожежі стала диверсія.

На складі зберігається 138 тис. тонн боєприпасів. Найнебезпечніші - снаряди для САУ "Акація", зона дії яких - до 20 км. Збитки від вибухів оцінили в 220 млн гривень. З урахуванням збитків промпідприємств, сума може сягнути 300 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram