ГоловнаСуспільствоЖиття

Активісти знову проведуть мітинг проти забудови на місці Сінного ринку

Активісти провели два мітинги

Активісти знову проведуть мітинг проти забудови на місці Сінного ринку
Фото: Макс Требухов

Черговий музичний мітинг із серії "Культура проти хамства" відбудеться в п'ятницю, 31 березня, о 13:00 біля Київської міської державної адміністрації.

Активісти проводять музичні мітинги щоп'ятниці, звертаючись до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана і мера Києва Віталія Кличка.

"Мета наших мітингів: по-перше, звернути увагу Володимира Гройсмана та Віталія Кличка на існування історико-містобудівних обґрунтувань Міністерства культури - корупційної схеми національного масштабу, що з 2011 року дозволяє забудовникам знищувати історичні центри міст бездумною висотною забудовою, по-друге, ми хочемо домогтися відповіді, чи є існування цієї схеми офіційною політикою держави в галузі охорони культурної спадщини, або прем'єр-міністр України просто не знає про її існування? І, по-третє, ми хочемо отримати допомогу Володимира Гройсмана та Віталія Кличка в зупинці кошмарного будівництва 14 висоток на місці Сінного ринку, які приведуть район Львівської площі до естетичного і транспортного колапсу", - заявляє активістка Юлія Нікітіна.

Нагадаємо, на місці Сінного ринку планують побудувати комплекс будівель площею 113 тис. 116 м². Висота будівель, згідно з проектом, - від шести до 22 поверхів. Навколо земельної ділянки, який планують забудувати, розташовані 9 пам'яток місцевого значення та 28 об'єктів культурної спадщини. На деяких із цих будівель після початку будівництва з'явилися тріщини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram