ГоловнаСуспільствоЖиття

ГПУ завершила розслідування проти колишнього заступника голови КМДА стосовно відчуження 65 га землі на Жуковому острові

Після ознайомлення адвокатів з матеріалами обвинувальний акт передадуть до суду.

ГПУ завершила розслідування проти колишнього заступника голови КМДА стосовно відчуження 65 га землі на Жуковому острові
Фото: www.segodnya.ua

Прокуратура завершила розслідування проти колишнього заступника голови КМДА - начальника Головного управління земельних ресурсів Анатолія Муховикова за підозрою в незаконному відчуженні 65 га землі на Жуковому острові.

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у Фейсбуці.

"Управлінням з розслідування злочинів, скоєних злочинними організаціями, завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього заступника голови Київської міської держадміністрації - начальника головного управління земельних ресурсів Анатолія Муховикова в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України", - написала вона.

Встановлено, що Муховиков навмисне з метою одержання неправомірної вигоди для іншої юридичної особи без належного опрацьовування і вказання наявних обмежень погодив передачу у власність ОКЖК "Котміст" для будівництва земельні ділянки площею 65,1 га загальною вартістю понад 1,4 млрд гривень.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що "Котміст" пов'язаний з колишнім нардепом від Партії регіонів Юрієм Іванющенком.

Підозрюваному і його захисникам відкрито доступ до матеріалів досудового розслідування. Після ознайомлення з ними обвинувальний акт відправлять у суд.

Нагадаємо, прокуратура підозрює в незаконному відчуженні землі на Жуковому острові трьох екс-чиновників КМДА часів Леоніда Черновецького.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram