ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ: Провокації проти Польщі в Україні можуть бути вигідні тільки РФ

Слідство розглядає декілька версій інциденту в Луцьку, в тому числі і теракт.

СБУ: Провокації проти Польщі в Україні можуть бути вигідні тільки РФ
Фото: volyn24.com

Служба безпеки України прокоментувала обстріл приміщення Генерального консульства Польщі в Луцьку і не відкидає, що це могла бути провокація з боку Російської Федерації.

Про це йдеться в заяві на сайті СБУ.

"За попередніми даними, причиною став постріл із гранатомета РПГ-26. Жертв у результаті вибуху немає. На місці працюють слідчо-оперативні групи СБУ і поліції. Слідство розглядає декілька версій інциденту, в тому числі і терористичний акт", - ідеться в повідомленні.

У СБУ обіцяють докласти максимум зусиль, щоб у стислі терміни встановити і затримати винуватих.

"Провокації проти Польщі, які час від часу трапляються в Україні, вигідні тільки одній стороні - Російської Федерації, почерк якої видно здалеку... Ми переконані, що такі дії агресора не зможуть вплинути на взаємини між дружніми українським і польським народами", - зазначено в повідомленні.

Голова СБУ Василь Грицак поінформував надзвичайного і повноважного посла Польщі в Україні Яна Пєкло про заходи, яких вживають для розкриття злочину.

Польське МЗС у зв'язку з інцидентом викликало посла України Андрія Дещицю і має намір направити українському зовнішньополітичному відомству ноту протесту.

Нагадаємо, раніше посол Ян Пєкло заявив, що Росія хоче посварити Польщу з Україною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram