ГоловнаСуспільствоЖиття

На пропускному пункті "Чонгар" затримали українця з медаллю "За повернення Криму"

Відкрито кримінальну справу за статтею "Держзрада".

На пропускному пункті "Чонгар" затримали українця з медаллю "За повернення Криму"
Фото: investigator.org.ua

Співробітники Служби безпеки затримали на контрольно-пропускному пункті "Чонгар" жителя Херсонської області, у якого була при собі медаль "За повернення Криму" і нагородне посвідчення міністерства оборони Росії.

Про це повідомила прес-служба СБУ у Фейсбуці.

Чоловіка затримали на адміністративному кордоні з Кримом, коли той повертався на материкову частину України.

"Затриманий у 2014 році брав активну участь у діяльності так званої «Самооборони Криму» і причетний до незаконної окупації півострова Російською Федерацією. Від окупантів за свій «патріотизм» херсонець отримав медаль «За повернення Криму» і нагородне посвідчення міністерства оборони РФ", - йдеться в повідомленні.

Фото: Прес-служба СБУ

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, 16 березня 2014 року на території Криму і Севастополя пройшов так званий "референдум про статус півострова", за результатами якого Росія включила Крим до свого складу.

Влітку 2015 року медалі "За повернення Криму" отримали близько 300 осіб - учасників так званого "народного ополчення". Це вже не перші нагороди за анексію півострова. Раніше, влітку 2014 року, в.о. голови самопроголошеної Республіки Крим Сергій Аксьонов вручив медаль "За захист Криму" голові Чечні Рамзану Кадирову. Також у списку росіян, таємно нагороджених за захоплення Криму, виявилися байкери, футбольні фанати, російські націоналісти і люди в розшуку, з кримінальним минулим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram