ГоловнаСуспільствоОсвіта

Екс-заступниця Табачника, звільнена з НПУ ім. Драгоманова за наукову конференцію в Криму, влаштувалася на роботу в Білорусі

Вона очолює кафедру іноземних мов Вітебського держуніверситету.

Екс-заступниця Табачника, звільнена з НПУ ім. Драгоманова за наукову конференцію в Криму, влаштувалася на роботу в Білорусі
Фото: lipetsktime.ru

Доктор філологічних наук, колишня заступниця міністра освіти Ірина Зайцева, яку в серпні 2016 року звільнили з посади професора кафедри російської мови Національного педагогічного університету імені Драгоманова, влаштувалася на роботу в Білорусі.

Білоруське видання "Наша ніва" пише, що вона очолила кафедру іноземних мов Вітебського державного університету імені Машерова. Так само її представили в одному з недавніх ефірів російського телеканалу "Липецкое время".

Зайцева народилася в Мурманській області Росії, там само захищала кандидатську і докторську дисертації. У 1990-х була функціонером Луганського обласного Російського центру, очолювала Українсько-російську спілку, співпрацювала з "Русским блоком" і "Русским движением".

Згодом вона потрапила в обласну раду від Партії регіонів і якийсь час була заступником міністра освіти України за часів міністра Дмитра Табачника.

Як завідувач кафедрою соціально-гуманітарних дисциплін Луганського університету культури і мистецтв перевела викладання дисциплін "Історія" і "Історія української культури" з української на російську мову, на чому не зупинилася - запропонувала філологам викладати українську мову по-російськи, залишивши по-українськи тільки приклади.

Після окупації Луганська Зайцева влаштувалася в НПУ ім. Драгоманова.

Влітку 2016 року вона взяла участь у науково-практичній конференції "Російська мова в полікультурному світі", яка проходила на території окупованої Росією Автономної Республіки Крим. Після скандалу вона написала заяву на звільнення за згодою сторін.

Фото: npu.edu.ua

Цього року Зайцева знову планує поїхати в Ялту на участь у симпозіумі, присвяченому російській мові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram