ГоловнаСуспільствоПодії

В результаті вибухів у Балаклії пошкоджено понад дві сотні будинків

Піротехнічні бригади ДСНС розмінували 5 з 9 секторів території міста Балаклія та 7 населених пунктів.

В результаті вибухів у Балаклії пошкоджено понад дві сотні будинків
Фото: EPA\UPG

П'ять приватних будинків у Балаклії Харківської області повністю зруйновано внаслідок надзвичайної події на арсеналі Міністерства оборони. Такі дані навів у своєму Twitter віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко.

Крім того, 243 будівлі пошкоджені частково. Серед них 117 багатоквартирних будинків, 87 приватних, об'єкти інфраструктури і промислові будови.

Зубко запевнив, що місцева влада організувала видачу населенню будматеріалів для проведення первинного ремонту пошкоджених будівель.

Крім того, для аварійно-відновлювальних робіт залучили 64 бригади. Для забезпечення електропостачання в селі Яковенкове під Балаклією залучені дві електростанції ДСНС.

Як повідомив Зубко, піротехнічні бригади ДСНС розмінували 5 з 9 секторів території міста Балаклія та 7 населених пунктів.

"Розмінування триває. Всього вилучено 820 вибухонебезпечних предметів", - зазначив віце-прем'єр. Він додав, що на території арсеналу спостерігаються поодинокі вибухи боєприпасів періодичністю 10 вибухів в 1 годину. Пожеж на території Балаклеї та прилеглих населених пунктів не зафіксовано.

Нагадаємо, вночі 23 березня в місті Балаклія на території найбільшого в Україні військового складу Міноборони виникла пожежа з подальшою детонацією танкових і артилерійських снарядів 125 і 152 мм. За даними військової прокуратури, причиною пожежі стала диверсія - на склади скинули запальні пристрої за допомогою безпілотника.

В результаті НП загинула літня жінка, ще дві отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram