ГоловнаСуспільствоПодії

В результаті стрілянини в центрі Києва поранили студента

Під час операції лікарі вилучили з гомілки потерпілого гумову кулю.

В результаті стрілянини в центрі Києва поранили студента
Фото: radio.vesti.ru

У центрі Києва в суботу, 25 березня, сталася стрілянина, поранення отримав студент 1998 року народження.

Про це повідомила начальник відділу комунікації Головного управління Нацполіції в Києві Оксана Блищик в ефірі телеканалу "112 Україна".

За її словами, потерпілий перебуває в лікарні, його стан задовільний. У нього поранення гомілки. Під час операції лікарі вилучили гумову кулю.

Блищик розповіла, що спочатку в поліцію надійшла інформація від перехожих про стрілянину. Коли на місце прибули патрульні, вони знайшли гільзу і викликали слідчо-оперативну групу. Тоді з прибудинкової території виїхав автомобіль Volkswagen, і звідти був здійснений постріл, яким поранили студента.

"Фактично це все сталося на очах співробітників поліції, вони, звичайно, відразу кинулися, щоб затримати стрільця, він, очевидно, перебував у стані алкогольного сп'яніння, націлив зброю на правоохоронців", - сказала Блищик.

Вона зазначила, що поліцейські не застосовували зброї щодо зловмисника. "Його вдалося затримати без єдиного пострілу, його товариш намагався чинити опір, ще один чоловік - водій спробував заспокоїти товаришів, але вони його не слухали", - додала вона.

Стрільця і ще одного чоловіка доставили в Печерське управління поліції. Його дії кваліфікують за ч. 4 ст. 296 ККУ (хуліганство). Наразі не визначена правова кваліфікація щодо його товариша.

Нагадаємо, 23 березня в центрі столиці також сталася стрілянина. Тоді на вул. Пушкінській вбили екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова. В нього стріляв кілер. Охоронець Вороненкова також був поранений, але йому вдалося вистрілити в нападника. Кілер згодом помер у лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram