ГоловнаСуспільствоПодії

Представники НАТО прибувають у Балаклію для розмінування військової бази

До 26 березня планується відновити електропостачання, а до 30 березня - газопостачання міста.

Представники НАТО прибувають у Балаклію для розмінування військової бази
Фото: mil.gov.ua

У Харківську область почали прибувати представники НАТО для розмінування військової бази в Балаклії.

Про це повідомила голова Харківської ОДА Юлія Світлична в ефірі телеканалу "112 Україна".

"На цю хвилину прибувають представники НАТО для того, щоб провести роботи з розмінування військової бази за указом президента", - сказала вона.

Вона також повідомила, що до 26 березня планується повністю відновити електропостачання, а до 30 березня - газопостачання міста.

"Що стосується газу - до четверга плануємо перепідключити місто. Потрібно розуміти, що в самому місті Балаклія 29 тис. населення - це вимагає якогось проміжок часу", - пояснила Світлична.

Зараз, за її словами, мешканці міста забезпечені гуманітарною допомогою, зокрема продуктами харчування і медикаментами.

Крім того, в місті необхідно відновлювати соціальну інфраструктуру і житло, тому вже починається збір заявок для передачі пакета документів до Кабінету Міністрів для виділення фінансової допомоги для проведення робіт.

Нагадаємо, вночі 23 березня в місті Балаклія на території найбільшого в Україні військового складу Міноборони виникла пожежа з подальшою детонацією танкових і артилерійських снарядів 125 і 152 мм. За даними військової прокуратури, причиною пожежі стала диверсія - на склади з безпілотника скинули запалювальні пристрої.

Президент Петро Порошенко доручив Міністерству закордонних справ, Міноборни і Держслужбі з надзвичайних ситуацій терміново залучити допомогу НАТО для гуманітарного розмінування в Балаклії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram