ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція поклала край масштабному виробництву фальсифікованої горілки

Вилучено дві тис. ящиків фальсифікату (40 тисяч пляшок).

Поліція поклала край масштабному виробництву фальсифікованої горілки
Фото: facebook.com/arsen.avakov

У ніч на 25 березня поліція провела 25 обшуків у Львівській та Закарпатській областях в цехах виробництва фальсифікованої горілки, на складах і в місцях її збуту, а також за місцем проживання організаторів підпільного виробництва.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у Фейсбуці.

"П'ятеро жителів двох областей організували цех у Львівській області, а поставляли продукцію в сусідні регіони. Добове виробництво - до двох тисяч ящиків (!) цього алкогольного зілля. Прибуток, що потрапляв тільки в кишені організаторів - від 100 тисяч до півмільйона гривень на добу, без сплати будь-яких податків. Про ризики для здоров'я людей бариги і не замислювалися", - написав міністр.

Фото: facebook.com/arsen.avakov

Під час обшуків було вилучено дві тис. ящиків фальсифікату (40 тисяч пляшок), 120 тис. доларів США, 117 тис. євро, 600 тис. гривень, п'ять тонн спирту, а також велика кількість підроблених акцизних марок та обладнання для виробництва алкогольної продукції.

Фото: facebook.com/arsen.avakov

Нагадаємо, раніше Києві накрили два цехи з виробництва контрафактного алкоголю "елітних" марок.

Восени минулого року в Україні загинуло 73 людини від отруєння сурогатним алкоголем, який виробляли в Харківській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram