ГоловнаСуспільствоЖиття

Голова ОГХК Журило вийшов з СІЗО під заставу

Кошти вніс народний депутат Княжицький.

Голова ОГХК Журило вийшов з СІЗО під заставу
Руслан Журило
Фото: ТБ Вільногірськ

Виконувач обов'язків голови правління ПАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОГХК) Руслан Журило вийшов з СІЗО, оскільки за нього внесли 12 млн гривень застави.

Як повідомляють "Наші гроші", заставодавцем виступив народний депутат Микола Княжицький.

Відзначають, що Княжицький разом із дружиною, відповідно до оприлюдненої електронної декларації, у 2016 році мали на банківських рахунках 105 тис. гривень, а $1,02 млн і 3 млн гривень готівкою. Крім того, Княжицький отримав 328 тис. гривень доходу як нардеп, а його дружина заробила в 2016-му 3 640 000 гривень як підприємець і отримала 19 тис. гривень допомоги при народженні дитини.

"Тому формально у Княжицького достатньо задекларованих коштів, щоб заплатити заставу", - зазначає видання.

Нагадаємо, в лютому 2016 року Національне антикорупційне бюро почало розслідувати заяву колишнього міністра економіки Айвараса Абромавичуса про корупцію на ОГХК. Абромавічус стверджував, що посадові особи ОГХК уклали договори про постачання титанової сировини компанії Bollwerk Finanzierungs-und Industriemanagement за заниженою вартістю.

25 січня детективи НАБУ затримали і повідомили про підозру Журила в причетності до заподіяння підприємству 300 млн гривень збитку. Крім нього, були також затримані начальник відділу продажів і маркетингу компанії і колишній заступник директора.

28 січня Журила заарештували на 60 днів з альтернативою внесення застави в розмірі 100 млн гривень. Депутати Максим Поляков та Олег Кришин 23 лютого надавали суду письмові зобов'язання про взяття затриманого на поруки, але суд їм не видав арештанта.

Адвокати оскаржили це рішення і 9 березня Апеляційний суд Києва зменшив розмір застави до 12 млн гривень.

ОГХК почала фактичну діяльність з серпня 2014 року, коли уряд України вирішив передати їй в управління майнові комплекси Вільногірського гірничо-металургійного комбінату і Іршанського гірничо-збагачувального комбінату. Також компанія управляє 51% ТОВ "ЗТМК" згідно з рішенням Кабінету Міністрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram