ГоловнаСуспільствоЖиття

У Держприкордонслужбі пояснили інцидент з джипом на українсько-білоруському кордоні

"Підстав говорити про те, що автомобіль прибув з українського пункту пропуску - немає".

У Держприкордонслужбі пояснили інцидент з джипом на українсько-білоруському кордоні
Фото: inforesist.org

Українські та білоруські прикордонники обговорили інцидент із джипом та озброєними людьми, який стався поблизу пункту пропуску "Олександрівка".

Про це повідомив помічник керівника ДПСУ, прес-секретар Олег Слободян у Фейсбуці.

За його словами, ніяких підстав вважати, що цей автомобіль прибув із території України, немає. Також немає ознак порушення автомобілем українського державного кордону.

"І на завершення історії з автомобілем, затриманим учора білоруськими прикордонниками поблизу пункту пропуску "Олександрівка" (РБ). Прикордонники Житомирського загону провели прикордонно-представницьку зустріч із білоруськими колегами. В результаті білоруська сторона визнала, що: 1 - підстав говорити про те, що автомобіль прибув з українського пункту пропуску - немає; 2 - білоруська сторона порушила окремі пункти Плану взаємодії; 3 - в подальшому зобов'язується своєчасно інформувати про отриману інформацію", - написав Слободян.

Він також опублікував протокол зустрічі.

Нагадаємо, вночі в понеділок через кордон із Білоруссю намагався прорватися автомобіль з озброєними людьми. Щоб затримати порушників, білоруські прикордонники застосували зброю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram