ГоловнаСуспільствоПодії

У Хмельницькій області затримали банду з кримінальним авторитетом і поліцейським у складі

Працівник поліції Київської області приїхав у Хмельницький на сесію.

У Хмельницькій області затримали банду з кримінальним авторитетом і поліцейським у складі
Фото: npu.gov.ua/

У Хмельницькій області викрили злочинну групу, яка вимагала гроші з підприємців. До діяльності банди причетний і один з працівників поліції Київської області.

Як повідомляється на сайті поліції, угруповання контролював кримінальний авторитет на прізвисько "Гія".

"29-річний кримінальний "авторитет" і 22-річний сержант поліції пліч-о-пліч вимагали з людей гроші, погрожуючи і застосовуючи фізичне насильство. До складу ОЗГ входили також 25- і 30-річні хмельничани, один з яких тричі судимий за пограбування", - йдеться в повідомленні.

Зловмисники обирали собі жертв серед підприємців міст Шепетівка і Славута, що на Хмельниччині, змушуючи повернути вигадані борги. Водночас зловмисники силоміць утримували потерпілих, погрожували фізичною розправою, тортурами і відбирали цінності.

Так, рекетири змусили 26-річного жителя Славути в жовтні минулого року віддати їм 5 тисяч гривень. У лютому цього року учасники злочинної групи звинуватили 24-річного жителя Хмельницького в "заборгованості" їхньому знайомому 1 тисячі доларів. Перед чоловіком поставили вимогу виплачувати борг щотижня по 100-200 доларів. Потім змусили його віддати їм ще 4 тисячі гривень як "пеню" за заборгованість, і нагадали про несплачену тисячу доларів.

"Вся ця група разом з поліцейським, відразу після того, як вони отримали зазначені кошти і встигли їх розділити між собою, була затримана в місті Славута під час спільної спецоперації співробітників внутрішньої безпеки Національної поліції України, СБУ та прокуратури області", - повідомляє поліція.

З'ясувалося, що на момент скоєння злочину поліцейський перебував у додатковій відпустці на період навчальної сесії в одному з вишів Хмельницького. Слідчі прокуратури йому оголосили підозру у ч. 2 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України.

Кримінальний "авторитет" і його поплічники, яким інкримінується вчинення розбійних нападів та вимагання, взяті під варту терміном на 2 місяці. Триває слідство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram