ГоловнаСуспільствоЖиття

П'ятьом іноземним політикам заборонили в'їзд в Україну через візит до Криму

Інформація про громадян України в цій делегації поки що не підтвердилася.

П'ятьом іноземним політикам заборонили в'їзд в Україну через візит до Криму
Фото: panoramio.com

Служба безпеки України заборонила на п'ять років в'їзд в Україну чотирьом громадянам Сербії і одному громадянину Чехії, які 19-21 березня відвідали анексований Росією Крим.

Про це повідомила речник СБУ Олена Гітлянська у Фейсбуці.

"СБУ перевірила інформацію про перебування в Криму політиків з європейських та інших країн, які прибули на запрошення окупаційної влади «святкувати» третю річницю псевдореферендуму. З'ясувалося, що на території АР Крим незаконно перебувають четверо громадян Сербії і один громадянин Чехії. СБУ прийняла рішення заборонити їм в'їзд в Україну терміном на п'ять років", - написала вона.

Також спікер СБУ зазначила, що інформація про громадян України в цій делегації поки що не підтвердилася.

Нагадаємо, в неділю, 19 березня, в Крим незаконно в'їхала група європейських депутатів, серед яких - представники парламенту Сербії від радикальної партії Мілован Боїч і Дубравко Боїч, член президії Сербської радикальної партії Олександр Шешель, сербський письменник і політолог, професор Баня-Лукського університету Срджа Трифкович, а також член палати депутатів парламенту Чеської Республіки Ярослав Голик (член міжпарламентської групи дружби з Україною).

Російські ЗМІ також стверджували, що на півострів прибули депутати Європарламенту та національних парламентів Великобританії, Чехії, Литви, Латвії, Угорщини, Чорногорії, Сербії, а також політики з Бразилії, Киргизстану і навіть самої України.

У РНБО заявили, що якщо ця інформація підтвердиться, проти політиків введуть санкції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram