ГоловнаСуспільствоЖиття

Рада церков закликала до спільної молитви за перемогу над агресором

Молитву заплановано на неділю, 2 квітня, в Києві на Софійській площі.

Рада церков закликала до спільної молитви за перемогу над агресором

Представники Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій виступили з ініціативою спільної молитви за перемогу над агресором і встановлення справедливого миру.

"Ми, керівники та повноважні представники Церков і релігійних організацій України, усвідомлюючи силу і важливість молитви до Всевишнього, звертаємося до священнослужителів, релігійних проповідників і наставників і всіх вірних наших Церков і релігійних організацій провести в неділю, 2 квітня, о 15 годині в Києві на Софійській площі, а також в обласних центрах, по всій Україні і в країнах українського поселення спільні молитви за перемогу над агресором і за встановлення справедливого миру. Також ми будемо молитися за звільнення полонених і в'язнів, які за вірність Україні позбавлені окупантами свободи. Ми будемо молитися за мирних жителів Донбасу і Криму, які страждають від війни і окупації, за біженців і вимушених переселенців, які залишили свої будинки, рятуючи своє життя", - йдеться в заяві.

Наступного дня, у понеділок, 3 квітня, представники Рада церков закликають віруючих постити.

"Ми віримо, що Господь почує наші прохання і молитви й наблизить час, коли іноземці, які прийшли з війною на нашу землю, залишать її, українські землі Криму і Донбасу звільняться від окупації, єдність і мир у нашій країні відновляться", - наголошено в заяві.

Нагадаємо, в листопаді Рада церков провела засідання в зоні АТО. За підсумками засідання було прийнято Звернення з утвердження миру і розвитку українського суспільства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram