ГоловнаСуспільствоЖиття

Двох поліцейських затримали під час отримання $100 хабара в Чернігівській області

Правоохоронці систематично вимагали гроші у власників авто з іноземною реєстрацією.

Двох поліцейських затримали під час отримання $100 хабара в Чернігівській області
Фото: ssu.gov.ua

У Чернігівській області співробітники Служби безпеки та прокуратури затримали під час отримання хабара двох співробітників спеціального взводу Управління превентивної діяльності Національної поліції.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

"Правоохоронці систематично вимагали гроші у власників автомобілів з іноземною реєстрацією, погрожуючи їм вилученням транспортного засобу і документів", - ідеться в повідомленні.

Співробітники спецслужби задокументували факт вимагання 6 тис. гривень у одного з водіїв. Поліцейських-вимагачів затримали під час отримання частини хабара в розмірі $100.

Фото: ssu.gov.ua

Відкрито кримінальне провадження за ст. 368 Кримінального кодексу. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, в Польщі, Литві, Чехії зараз можна купити автомобілі набагато дешевше, ніж в Україні, але процедура їх реєстрації та отримання українських номерів часто дорівнює вартості самого транспортного засобу.

У грудні минулого року в Раді було зареєстровано законопроект №5567 "Про внесення змін до Митного кодексу (щодо врегулювання транзиту і тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування)", який дозволить не розмитнювати ввезені з-за кордону машини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram