ГоловнаСуспільствоПодії

У Львівській області на городі утворилася яма з нафтою завглибшки 17 метрів

Поки надра не визнали національною власністю, в Бориславі майже кожен видобував нафту на своєму городі.

У Львівській області на городі утворилася яма з нафтою завглибшки 17 метрів
Фото: скрин 24 канал

У Бориславі Львівської області на городі на приватній земельній ділянці утворилася глибока яма з нафтою, повідомляє Zaxid.net.

У ямі фахівці з нефтогазуправління наміряли 17 м глибини. За їхніми словами, через розмив снігом ґрунту провалилася так звана копанка XIX ст.

Власниця ділянки Зіновія Лещенко побоюється, що такі "сюрпризи" можуть становити небезпеку для дітей і тварин. Це вже третя нафтова яма на її ділянці за останні 30 років. Правда, попередні були меншими, а 2004 року в сусідки взагалі нафта пішла фонтаном.

"До 1939 року всі роботи, які проводили на цьому родовищі, не документували. Ті копанки в давні часи ніхто не записав. Коли нафту вичерпали, перекрили дубовими дошками, присипали землею, жодних картографічних матеріалів ніхто не вів. Тому ми навіть не знаємо, де можуть бути копанки і що з ними зараз", - пояснив голова відділу цивільного захисту населення Бориславської міськради Володимир Прідун.

Як зазначають, поки надра не визнали національною власністю, в Бориславі майже кожен видобував нафту на своєму городі. Копанок було понад 12 тис. І зараз вони можуть бути потенційними провалами глибиною до 50 м.

Надалі такі провали засипають, бетонують, а на поверхню виводять спеціальну трубку, щоб не накопичувався нафтовий газ і не створював небезпеки вибуху.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram