ГоловнаСуспільствоВійна

Кількість заручників на Донбасі зросла до 118 осіб

За оновленими даними СБУ, ще 418 осіб - в списку зниклих безвісти.

Кількість заручників на Донбасі зросла до 118 осіб
Фото: EPA/UPG

Кількість заручників бойовиків, утримуваних на непідконтрольній частині Донецької і Луганської областей, зросла до 118 осіб.

Про це повідомила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко у Фейсбуці.

"На жаль, на сьогодні кількість заручників в ОРДЛО збільшилася, і становить 118 осіб, це цивільні та військові (збільшилася і за рахунок цивільних, яких захоплюють на окупованих територіях, так, на жаль, і наші військові були затримані)", - написала вона.

Геращенко також повідомила, що, згідно з оновленою інформацією СБУ, 418 осіб - в списку зниклих безвісти.

За її словами, представники ОРДЛО і Росії наразі не дали згоди на притягнення Міжнародного комітету Червоного Хреста до процесу звільнення заручників.

"Тому на сьогодні у мінській групі ми домовилися про залучення до звільнення моніторингової місії з прав людини (з цим усі погодилися)", - зазначила Геращенко.

"Депутати всіх фракцій висловили свою стурбованість тим, що процес звільнення з вересня фактично заблокований і закликали мінську групу шукати шляхи для звільнення", - додала перший віце-спікер.

Нагадаємо, раніше Геращенко заявила, що Кремль з вересня блокує питання звільнення заручників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram