ГоловнаСуспільствоПодії

Киянин убив матір і два місяці прожив з тілом у квартирі

30-річний чоловік зловживав наркотиками.

Киянин убив матір і два місяці прожив з тілом у квартирі
Фото: kyiv.npu.gov.ua/

Столична поліція затримала 30-річного киянина, який убив матір і два місяці прожив з тілом у квартирі.

Злочин було скоєно в Голосіївському районі Києва. Правоохоронці почали перевірку після звернення сусідів про зникнення пенсіонерки, повідомляють на сайті поліції.

Місцеві жителі поскаржилися дільничним офіцерам поліції Голосіївського району про те, що з квартири їхнього сусіда на вул. Академіка Заболотного чути неприємний запах. Окрім того, громадяни повідомили, що якийсь час не бачили 71-річної мешканки будинку.

Спочатку син зниклої пенсіонерки відмовлявся спілкуватися з дільничними офіцерами і не відчиняв дверей. Але поліцейським вдалося переконати і розговорити чоловіка. Тоді він зізнався, що його матір померла.

Слідчо-оперативна група оглянула квартиру. Тіло пенсіонерки виявили на ліжку під кількома ковдрами в іншій кімнаті, двері до якої були щільно закриті та заклеєні клейкою стрічкою. Судово-медичний експерт під час попереднього обстеження встановив, що на тілі жінки є поранення голови.

Під час цих подій 30-річний син померлої зізнався, що мати весь час його лаяла за те, що він не працював, вживав наркотики і вимагав у неї гроші. Близько двох місяців тому під час сварки чоловік кілька разів ударив жінку молотком по голові, а потім задушив поясом.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. В рамках кримінального провадження речові докази, серед яких і вилучений молоток, спрямовані на експертизу.

Наркозалежного киянина затримано за статтею 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу й оголошення підозри в скоєнні тяжкого злочину, за який передбачено до 15 років ув'язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram