ГоловнаСуспільствоЖиття

Влада Києва розповіла, де розміщено декомунізовані пам'ятники

Зі 100 знесених пам'ятників тільки сім становлять історичну цінність.

Влада Києва розповіла, де розміщено декомунізовані пам'ятники
Фото: EPA/UPG

Усі пам'ятники, які були демонтовані в Києві згідно з законом про декомунізацію, розміщені на території балансоутримувачів.

Про це повідомили в прес-службі секретаря Київської міської ради Володимира Прокопіва, пише 44.ua.

"Як повідомили нам районні адміністрації, всі знесені пам'ятники і бюсти, їх понад 100, розміщені на території балансоутримувачів і заводів, де вони раніше були встановлені. Кілька пам'ятників відправили в Музей авіації. Випадків із розкраданням пам'ятників не виявлено. Щодо пам'ятних знаків, то їх кількість і місце розміщення невідоме. Це пояснюється тим, що, по-перше, під час демонтажу багато з них були розбиті, по-друге, пам'ятні дошки не уявляють цінності для міста", - розповіли в прес-службі.

Відзначають, що зі 100 знесених пам'ятників тільки сім становлять історичну і художню цінність. Зокрема - пам'ятник комсомольцям 20-х років, два пам'ятники Леніну на вулиці Глибочицькій і Алма-Атинській, монумент Дем'янові Коротченку, пам'ятник радянському письменнику і чекісту Миколі Островському, бюст Віталію Примакову, а також пам'ятник Миколі Щорсу, який планують незабаром демонтувати.

Усі пам'ятники відправлять у Музей тоталітаризму, який планують відкрити до сторіччя жовтневого перевороту.

Нагадаємо, цьогоріч у Києві планують відкрити музей тоталітаризму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram