ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві затримали організаторів трансляції заборонених в Україні російських телеканалів

Серед підозрюваних - громадяни Росії, Казахстану й України. 

У Києві затримали організаторів трансляції заборонених в Україні російських телеканалів

Співробітники Служби безпеки та поліції затримали підозрюваних в організації трансляції заборонених в Україні російських телеканалів.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

Зазначається, що серед підозрюваних - громадяни Росії, Казахстану та України, які створили підпільний телекомунікаційний центр і поширювали російську пропаганду не лише в Україні, а й на тимчасово окупованих територіях.

У ході обшуків у Святошинському районі Києва на території режимно-секретних об'єктів одного з науково-дослідних інститутів правоохоронці вилучили фінансові документи, що підтверджують протиправну діяльність, обладнання для декодування зашифрованого сигналу супутника, радіотелевізійну апаратуру, російські карти доступу до мереж супутникового телебачення, серверне та інше обладнання загальною вартістю майже 2 млн гривень. 

Фото: ssu.gov.ua

На цей час припинено трансляцію 76 російських каналів, заборонених рішенням Нацради з питань телебачення і радіомовлення, які могли приймати понад 350 тис. абонентів. 

Фото: ssu.gov.ua

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 Кримінального кодексу. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, у лютому СБУ спільно з кіберполіцією заблокували ретрансляцію заборонених російських телеканалів у Хмельницькому.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram