ГоловнаСуспільствоВійна

Військовий загинув, вісьмох поранено і травмовано за добу в АТО

Ситуація на Донбасі погіршилася.

Військовий загинув, вісьмох поранено і травмовано за добу в АТО
Фото: Макс Требухов

У понеділок, 13 березня, ситуація в районі проведення АТО погіршилася, російсько-терористичні війська в другій половині дня збільшили кількість обстрілів позицій Збройних Сил України, в тому числі з використанням важкого озброєння. Усього зафіксовано 97 обстрілів. Загинув один український військовий, чотирьох було поранено і ще чотирьох - травмовано.

Як повідомляє штаб АТО, на Маріупольському напрямку зі 122-міліметрових артсистем обстріляли опорні пункти в районі Павлополя. По укріпленнях біля Широкиного, Гнутового, Водяного і Чермалика ворог вів вогонь зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів і гранатометів. Біля Мар'їнки стріляв 82-міліметровий міномет.

На Донецькому напрямку не припинялися обстріли опорних пунктів біля Опитного, Авдіївки, Зайцевого, Новгородського і Світлодарська з кулеметів великого калібру, гранатометів і мінометів калібру 82 мм. Біля Авдіївки і шахти Бутівка стріляв ще й танк і 120-міліметрові міномети. У районі Верхньоторецька і шахти Бутівки до обстрілу долучили міномети 120-го калібру. Піски потрапили під вогонь гранатометів і кулеметів, а Кам'янка - 82-міліметрових мінометів. Складною була ситуація під Луганським, де вели вогонь з гранатометів і мінометів, а потім ще й з 152-міліметрових артустановок.

У Луганській області окупанти обстрілювали позиції сил АТО біля Кримського і Попасної з гранатометів різних систем, а згодом долучили міномети калібру 82 і 120 мм. З автоматичних гранатометів ворог стріляв в районі Трьохізбенки, поблизу Новоолександрівки - зі стрілецької зброї і СПГ, а біля Станиці Луганської - зі стрілецької зброї.

Сили АТО відкривали вогонь у відповідь для зниження вогневої активності противника.

Нагадаємо, в неділю на Донбасі було поранено шістьох військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram