ГоловнаСуспільствоПодії

Активісти захопили Волинську ОДА через силовий розгін учасників залізничної блокади (оновлено)

Протестувальники вимагають звільнити затриманих "блокадників" і звільнити керівників силових відомств.

Близько півсотні активістів прийшли у Волинську облдержадміністрацію через захоплення силовиками редуту на залізничній станції "Кривий Торець" в Донецькій області.

Про це повідомляє ВолиньPost.

Активісти зустрілися з головою облдержадміністрації Володимиром Гунчиком, керівниками поліції Волині та обласного управління СБУ. Вони вимагають звільнення заступника голови Нацполіції В'ячеслава Аброськіна і звільнення затриманих учасників блокади. Активісти заявили, що мають намір залишатися в залі ОДА, поки вимог не виконають.

За інформацією депутата Волинської облради Костянтина Зінкевича, готується текст звернення з вимогами до Президента та Верховної Ради.

Оновлено. Протестувальники у Волинській ОДА проти силового розгону блокади на Донбасі зачитали свої вимоги до президента Петра Порошенка, прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, голови Верховної Ради Андрія Парубія і генпрокурора Юрія Луценка.

"Звільнити незаконно затриманих учасників блокади з-під варти до 10:00 14 березня 2017 року, а кримінальні провадження проти них закрити", - говориться в вимозі.

Також учасники протесту вимагали внести на розгляд Верховної Ради питання про звільнення міністра МВС Арсена Авакова, голови ГУНП у Донецькій області В'ячеслава Аброськіна, голови СБУ Василя Грицака, керівника Антитерористичного центру Віталія Маликова. Окремо учасники протесту вимагали прийняти закон про тимчасово окуповані території.

Після того, як заяву зачитали, почався збір підписів. Голова ОДА Володимир Гунчик відмовився підписувати звернення, аргументувавши це тим, що не має повноважень підписувати документ з вимогою звільнення голів Нацполіції і СБУ, передають Волинські Новини. Також учасники протесту оголосили, що 14 березня на 10:00 зберуться на Театральній площі.

Раніше повідомляли про затримання учасників блокади в Кривому Торці. 43 людини відмовлялися здати зброю.

"Штаб блокади торгівлі з окупантами" анонсував мітинг на Майдані Незалежності в Києві через зачистку силовиками редуту на залізничній станції "Кривий Торець" у Донецькій області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram