ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовик "ЛНР", який приїхав лікуватися в Київську область, отримав 13 років в'язниці

Чоловік вступив у лави бойовиків у 2014 році й отримав посаду в "розвідці".

Бойовик "ЛНР", який приїхав лікуватися в Київську область, отримав 13 років в'язниці
Фото: lugansk-online.info

Суд у Харківській області визнав винним 33-річного жителя Луганської області Ігоря Чуба за трьома статтями Кримінального кодексу і засудив його до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляють на сайті прокуратури.

За даними слідства, чоловік, який раніше працював адвокатом, у травні 2014 року приєднався до терористів "ЛНР", де зайняв посаді в "розвідці".

"Серед обов'язків обвинуваченого, крім активної участі в діяльності незаконних збройних формувань, було налагодження системи збагачення терористів шляхом «експропріації» майна громадян. Зокрема, "голова розвідки" разом зі спільниками підстерігали людей на виїзді з Луганська, зупиняли машини і відбирали транспортні засоби разом із цінними речами. Награбоване зберігалося на території захопленого Управління Служби безпеки України", - йдеться в повідомленні.

Наприкінці червня 2014 року на одному з пропускних пунктів Чуб разом з іншими терористами зупинили автомобіль Mitsubishi ASX, за кермом якого сиділа 68-річна жінка. Погрожуючи і залякуючи, зловмисники спочатку "допитували" потерпілу протягом майже п'яти годин, а потім "конфіскували" в неї автомобіль і ноутбук.

У 2015 році Чуб отримав поранення і приїхав лікуватися в Київську область, де в травні його затримали співробітники СБУ.

Нагадаємо, раніше СБУ викрила механізм фінансування "ЛНР" урядом Російської Федерації. Як з'ясувалося, терористи отримують фінансування з РФ через спеціально створений нібито благодійний фонд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram