ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ зафіксувала техніку бойовиків біля лінії розмежування

Спостерігачі виявили танки і БМП терористів.

ОБСЄ зафіксувала техніку бойовиків біля лінії розмежування
Фото: rbc.ua

Спостерігачі ОБСЄ на підставі даних повітряного спостереження виявили на тимчасово неконтрольованих територіях Донбасу значну кількість важкого озброєння бойовиків.

Про це йдеться у звіті місії, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"За лініями відведення, але за межами місць зберігання, згідно з даними повітряного спостереження 5 березня, виявлено 64 танки в підконтрольному "ДНР" селі Тернове (57 км на схід від Донецька)", - йдеться у звіті СММ.

Зазначають, що 5 березня виявлено одну броньовану машину біля смт Бойківське (кол. Тельманове, 67 км на південний схід від Донецька), 12 броньованих машин неподалік с. Безіменне (30 км на схід від Маріуполя) і 40 броньованих машин поблизу Донецька.

Окрім того, того самого дня виявлено не менш ніж 12 танків у районі Донецька і два, імовірно, танки або самохідні гаубиці поблизу підконтрольного т.зв. "ДНР" смт Софіївка (кол. Карло-Марксове, 40 км на північний схід від Донецька), розташовані там з порушенням відповідних ліній відведення.

В ОБСЄ також констатували, що на окупованій території Луганської області неподалік від Молодіжного було зафіксовано дві зенітні установки (ЗУ-23), біля м. Золоте - дві командно-штабні броньовані машини і дві БМП-1 недалеко від Луганська.

Нагадаємо, раніше в Міжнародному суді в Гаазі російська сторона заявила, що бойовики на Донбасі не отримують озброєння з РФ, а "знаходять його самостійно" в шахтах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram