ГоловнаСуспільствоОсвіта

У Харкові відкрили 10-поверхову бібліотеку за 146 млн гривень

Комплекс належить університету імені Ярослава Мудрого.

Фото: nlu.edu.ua

У п'ятницю, 3 березня, в Харкові почав роботу 10-поверховий навчально-бібліотечний комплекс Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

Про це повідомляється на сайті університету.

Книгосховище площею понад 16 000 квадратних метрів, яке розташоване на вул. Пушкінській, 84а, будувалося з травня 2012 року. Бібліотека розрахована на 4 мільйони примірників при наявних 1,5 мільйона.

Будівля складається з двох частин: власне бібліотеки і навчальної частини. З третього по сьомий поверх - читальні зали бібліотеки, приміщення для індивідуальної роботи студентів і викладачів. Восьмий поверх - бібліотечні фонди, дев'ятий - відділи бібліотеки, зал для проведення зустрічей. На 10-му поверсі перебуває конференц-зал, оснащений відеокамерами, аудіоапаратурою, обладнанням для синхронного перекладу. У залі передбачається проведення міжнародних форумів, конференцій, круглих столів та інших подібних заходів.

Фото: nlu.edu.ua

На першому і другому поверхах комплексу - музей університету та виставковий зал. У підвальному приміщенні розташовується полігон кафедри криміналістики.

Прес-служба Міністерства освіти повідомляє, що вартість будівництва склала 146 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram