ГоловнаСуспільствоЖиття

Нацрада не продовжила київську ліцензію "Радіо Вести"

Підставою стала наявність у радіокомпанії чотирьох не скасованих судом попереджень.

Нацрада не продовжила київську ліцензію "Радіо Вести"
Фото: detector.media

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення відмовилася продовжувати ліцензію на мовлення ТОВ "ТРК "ДИВОСВІТ" (Київ, веде мовлення під логотипом "Радіо Вести"), термін якої закінчився в лютому 2017 року.

Про це повідомляє "ДетекторМедіа".

У своєму рішенні Нацрада також вказала на необхідність врахувати київську частоту, на якій раніше здійснювало мовлення "Радіо Вести", при оголошенні конкурсу.

Підставою для відмови стала наявність у радіокомпанії чотирьох не скасованих судом попереджень Нацради (всі санкції компанія оскаржує, але вони діють):

Перше - 17 липня 2014 року - за порушення програмної концепції, а саме - запуск "Радіо Вести" без узгодження з регулятором.

Друге - 24 липня 2014 року - за заклики до пропаганди війни, пропаганду міжнаціональної ворожнечі в програмах "Ефір без правил", "Ланч Тайм", "Вечірні новини", а саме - пряму мову терориста Олександра Можаєва на прізвисько "Бабай" і вислови ведучого про українську мову як "бандерівську" та "мову карателів".

Третє - 12 лютого 2015 року - за перешкоджання Нацраді в здійсненні контрольних і наглядових повноважень, а саме - ненадання записів ефіру та інформації про місце проведення інтерв'ю з екс-заступником голови Адміністрації президента Андрієм Портновим, в якому вбачалися ознаки розпалювання ворожнечі.

І четверте - 24 листопада 2016 року - за "поширення інформації, яка порушує права та інтереси осіб, посягає на честь і гідність, а також яка може зашкодити фізичному, інтелектуальному і духовному розвитку неповнолітніх", а саме - за випуск програми "Люди кажуть" з адвокатом Тетяною Монтян, де звучали образи на адресу учасників Революції гідності.

Нагадаємо, 28 лютого з "Радіо Вести" звільнився майже весь колектив.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram