ГоловнаСуспільствоЖиття

Київрада просить ввести кримінальне покарання для п'яних водіїв, які попалися повторно

Незважаючи на збільшення штрафів, кількість ДТП за участю нетверезих водіїв збільшилася втричі.

Київрада просить ввести кримінальне покарання для п'яних водіїв, які попалися повторно
Фото: zaxid.net

Депутати Київської міської ради звернуться до Верховної Ради та Кабінету Міністрів щодо посилення відповідальності за водіння в нетверезому стані.

Про це повідомляють на сайті Київради.

Зокрема, пропонують ввести кримінальну відповідальність за повторне керування автомобілем у стані алкогольного сп'яніння. Це рішення підтримали 78 депутатів.

Відзначають, що сьогодні Україна займає одне з перших місць в Європі за смертністю і травматизмом на дорогах, а більшість ДТП відбуваються через перебування водіїв у нетверезому стані. При цьому, якщо в європейських країнах рівень смертності в результаті таких аварій становить у середньому чотири людини на 100 тис. населення, то в Україні цей показник становить близько 18.

"Незважаючи на збільшення штрафів, за останні шість років кількість ДТП за участю нетверезих водіїв збільшилася втричі - з 327 епізодів у 2010 році до 1063 в 2016 році. Незважаючи на широкий суспільний резонанс, водії в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння не завжди отримують належне адміністративне покарання", - зазначив депутат Київради Олександр Пабат.

Нагадаємо, в липні минулого року Рада втричі збільшила штрафи за водіння в нетверезому стані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram