ГоловнаСуспільствоВійна

З "ДНР" не вдалося домовитися про ремонт на Донецькій фільтрувальній станції

Авдіївка шостий день не отримує води з ДФС.

З "ДНР" не вдалося домовитися про ремонт на Донецькій фільтрувальній станції
Донецкая фильтровальная станция
Фото: www.0623.com.ua

"ДНР" перешкоджає аварійно-відновлювальним роботам на Донецькій фільтрувальній станції, яка забезпечує водою Авдіївку і кілька інших населених пунктів по обидва боки лінії фронту. ДФС розташована на окупованій території.

Про це заявила українська сторона  у Спільному центрі контролю і координації.

Зазначають, що з боку Збройних Сил України вжито вичерпних заходів для надання гарантій безпеки життю і здоров'ю співробітників комунального підприємства "Компанія "Вода Донбасу", щоб вони мали можливість провести аварійно-відновлювальні роботи. Також українська сторона готова знешкодити виявлені вибухонебезпечні предмети в районі цього об'єкта критичної інфраструктури.

"Однак внаслідок відмови надати аналогічні гарантії безпеки з боку незаконних збройних формувань ОРДО такі роботи не можуть бути здійснені вже протягом останніх шести діб. Російська сторона СЦКК також не в змозі ефективно виконувати покладені на неї обов'язки і дієво впливати на НЗФ ОРДО для забезпечення функціонування Донецької фільтрувальної станції", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 24 лютого Донецька фільтрувальна станція зупинила роботу через пошкодження хлоропроводу в результаті обстрілу з боку бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram