ГоловнаСуспільствоВійна

"ДНР" і "ЛНР" оголосили про "націоналізацію підприємств-нерезидентів"

Ватажки бойовиків розпорядилися створити "штаб переведення підприємств української юрисдикції під зовнішнє управління".

"ДНР" і "ЛНР" оголосили про "націоналізацію підприємств-нерезидентів"
Фото: EPA/UPG

Терористичні організації "ДНР" і "ЛНР" оголосили про початок процесу "націоналізації" українських підприємств, які розташовані на території, контрольованій сепаратистами.

Про це йдеться в повідомленні "ДНР".

Зазначено, що 28 лютого "народна рада" ДНР і "народна рада" ЛНР прийняли поправки до "закону про податкову систему", згідно з якими юридичні особи та фізичні особи - підприємці, які не є "резидентами", до 1 березня зобов'язані укласти договори з податковими агентами "ДНР" і "ЛНР".

Крім того, очільники бойовиків Олександр Захарченко й Ігор Плотницький розпорядилися включити представників "народних рад", професійних спілок і трудових колективів до складу "штабу переведення підприємств української юрисдикції під зовнішнє управління".

Нагадаємо, 25 січня на 41-му км перегону станцій "Світланове - Шипілове" близько 50 осіб у камуфляжі, а також кілька депутатів почали блокування пересування поїздів. За їхніми словами, блокада спрямована на припинення придбання антрацитового вугілля на неконтрольованих Україною територіях. Наразі учасники блокади перекрили три залізничні гілки. В Україні було оголошено надзвичайний стан в енергетиці.

27 лютого лідери бойовиків зажадали припинити блокаду і пригрозили захопити українські підприємства, а також припинити постачання вугілля. При цьому в Службі безпеки України вважають, що сепаратисти самі зацікавлені в блокаді і, за вказівкою російських кураторів, мають намір використовувати цю ситуацію для т.зв. "націоналізації" підприємств, які залишилися на тимчасово окупованих територіях.

У середу, 1 березня, Кабмін має намір затвердити правила переміщення товарів через лінію розмежування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram