ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ перехопила переговори ватажка "ДНР" з приводу блокади на Донбасі

Переговори свідчать про зацікавленість верхівки терористів у цій блокаді.

СБУ перехопила переговори ватажка "ДНР" з приводу блокади на Донбасі
Фото: EPA/UPG

Співробітники Служби безпеки перехопили розмови очільника "ДНР" Олександра Захарченка з так званим "начальником управління внутрішньої і зовнішньої політики адміністрації" Дмитром Трапезниковим з приводу блокади ОРДЛО.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

"Переговори свідчать про зацікавлення верхівки терористичної організації «ДНР» у цій блокаді і доводять штучність відповідних «ультиматумів» українській владі", - йдеться в повідомленні.

За інформацією СБУ, бойовики, за вказівкою російських кураторів, мають намір використовувати цю ситуацію для т.зв. "націоналізації" підприємств, які залишилися на тимчасово окупованих терористами територіях.

"Саме ці наміри були оголошені в заяві, яку вони обговорювали в перехопленій розмові", - зазначають у відомстві.

Нагадаємо, 25 січня на 41-му км перегону станцій "Світланове - Шипілове" близько 50 осіб у камуфляжі, а також кілька депутатів почали блокувати пересування поїздів. За їхніми словами, блокада спрямована на припинення придбання антрацитового вугілля на неконтрольованих Україною територіях.

Наразі учасники блокади перекрили три залізничні вітки (біля станції Світланове в Луганській області, біля Бахмута в Донецькій області і біля станції Кривий Торець у Донецькій області). Крім того, з середини лютого на автомобільній дорозі біля Золотого в Луганській області встановлено пост, який не перекриває рух, а виконує "контрольно-наглядові функції".

Через дії учасників блокади в Україні оголошено надзвичайний стан в енергетиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram