ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ затримала Рубана на КПВВ "Мар'їнка" (оновлено)

24 лютого Рубан і Савченко відвідали окуповані території.

СБУ затримала Рубана на КПВВ "Мар'їнка" (оновлено)
Фото: ukrain.bazaza.net

Співробітники Служби безпеки затримали керівника українського центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана на контрольно-пропускному пункті "Мар'їнка" в Донецькій області.

Про це повідомила в Фейсбуці журналістка "Громадського радіо" Ірина Сампан із посиланням на джерело в силових структурах.

"Керівника українського центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана затримала СБУ на КПВВ «Мар'їнка». Він їхав у «ДНР» по Надію Савченко. З ним працюють спецслужби вже кілька годин", - написала вона.

У Службі безпеки підтвердили інформацію про затримання Рубана у зв'язку з фактом порушення ним встановленого порядку перетину лінії розмежування в зоні проведення АТО.

Про це повідомила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська у Фейсбуці.

"У Донецькій області СБУ проводить опитування!!! Володимира Рубана у зв'язку з фактом порушення ним встановленого порядку перетину лінії розмежування в районі проведення АТО. Також вивчається питання про можливе скасування дозволу про перетин лінії зіткнення фізичній особі, громадянину України Рубану В.В.", - написала Гітлянська.

Нагадаємо, 24 лютого Савченко та Рубан відвідали виправну колонію в окупованій Макіївці, де утримують українських військовополонених. Пізніше Савченко пояснила, що свідомо пішла на ризик своїм життям, щоб звільнити полонених, і попросила її підтримати.

СБУ також перевіряє інформацію про те, що Савченко підбурювала військових залишати позиції біля Донецького аеропорту і йти на Київ скидати владу.

Раніше в СБУ заявляли, що Рубан не має повноважень для проведення переговорів про звільнення полонених.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram