ГоловнаСуспільствоВійна

Рембригади в Авдіївці не можуть розпочати роботи через обстріли

Російська сторона СЦКК не надала письмових гарантій припинення вогню.

Рембригади в Авдіївці не можуть розпочати роботи через обстріли
Фото: Макс Требухов

Станом на 6-ту годину ранку бойовики активізували обстріли позицій Авдіївки, яка залишається без електрики і водопостачання.

Про це повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський у Фейсбуці.

За його словами, російські офіцери у Спільному центрі контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) поки що не гарантували дотримання бойовиками режиму тиші, необхідного для усунення пошкодження лінії електропередачі поблизу Авдіївки.

"Станом на 08:00 російська сторона в СЦКК все ще не надала письмових гарантій припинення вогню. Ми подали новий запит. Ремонтні бригади готові будь-якої миті вийти на ремонт ЛЕП", - підкреслив Жебрівський.

Він також повідомив, що, незважаючи на напружену ситуацію, вранці в школах Авдіївки розпочався навчальний процес, також відкриваються дошкільні установи.

Станом на ранок 27 лютого в місті відсутнє централізоване електропостачання, вода подається людям за графіком з міського резервуара.

Нагадаємо, на позаплановій відеоконференції Тристоронньої контактної групи боку домовилися про допуск українських ремонтних бригад на Донецьку фільтрувальну станцію. Але коли це станеться - невідомо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram