ГоловнаСуспільствоЖиття

Столичний дизайнер створив схему всього муніципального транспорту Києва

На карті зображені всі автобусні, тролейбусні і трамвайні маршрути, лінії метро і міська електричка.

Столичний дизайнер створив схему всього муніципального транспорту Києва
Фото: panoramio.com

Дизайнер Костянтин Череповський створив схему всього муніципального транспорту столиці, на якій зображені всі автобусні, тролейбусні і трамвайні маршрути, а також лінії метро і міська електричка.

Про це повідомляє сайт "Хмарочос".

Дизайнеру знадобилося на цю роботу 16 місяців.

Відзначається, що ця схема не була замовлена міською адміністрацію або комунальним транспортним підприємством, - це особиста ініціатива дизайнера.

На його думку, теоретично може існувати попит на подібну друковану схему. Крім того, відсутність офлайн-карти є великою проблемою для туристів та гостей міста.

Фото: hmarochos.kiev.ua

"Ще однією причиною створення схеми стало те, що у Києва порівняно невелика мережа рейкового транспорту - цілі райони мають доступ до міського громадського транспорту тільки у вигляді автобуса або тролейбуса, як, наприклад Солом'янка або Виноградар. Тому, крім метро, тут налічується 140 наземних маршрутів", - зазначає видання.

У схемі немає маршруток, оскільки їх ще понад 300, міських і приміських разом. Зате відзначено веломаршрут Троєщина-центр, вокзали і аеропорти, річковий вокзал, фунікулер, основні туристичні об'єкти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram