ГоловнаСуспільствоВійна

За минулу добу в АТО 12 військових поранено і 4 травмовано, - штаб

Бойовики застосовували великокаліберну артилерію, стріляли з танків і БМП.

За минулу добу в АТО 12 військових поранено і 4 травмовано, - штаб
Фото: Макс Левин

За минулу добу бойовики 92 рази відкривали вогонь по українських позиціях у зоні проведення антитерористичної операції.

Про це прес-центр АТО повідомив на сторінці у Facebook.

"Російсько-окупаційні війська завзято продовжують демонструвати всьому світу ігнорування будь-яких досягнутих домовленостей про припинення вогню. Всього зафіксовано 92 обстріли. Дванадцять наших військових поранені, четверо травмовані", - йдеться в повідомленні штабу АТО.

На Маріупольському напрямку бойовики з 122-міліметрової артилерії обстрілювали Павлопіль і Гнутове. Зі 120-міліметрових мінометів вони били по Красногорівці, Гнутовому і Широкиному. З 82-міліметрових мінометів обстрілювали Водяне. З гранатометів і стрілецької зброї вели вогонь по Новотроїцькомеу, Павлополю, Водяному, Гнутовому і Широкиному. Широкино і Павлопіль накривали вогнем БМП.

На Донецькому напрямку бойовики з 122-міліметрової артилерії обстрілювали Верхньоторецьке. З мінометів різних калібрів неодноразово били по Троїцькому, Пісках, Луганському, Дачі, Зайцевому, Кам'янці, Новоселівці, Верхньоторецьку й Авдіївці. Також протягом усього дня по Авдіївці, Дачах, Майорську, Зайцевому, Пісках, Луганському противник стріляв із гранатометів. Крім того, по Пісках і Кам'янці бив танк, а Луганське обстрілювали з БМП.

На Луганському напрямку під вогонь мінометів, гранатометів і стрілецької зброї потрапили Новоолександрівка, Троїцьке і Новозванівка. Також Новозванівку ворог обстрілював з БМП.

Нагадаємо, напередодні, в п'ятницю бойовики "ДНР" обстріляли місію ОБСЄ і захопили безпілотник.

У четвер у зоні АТО було зафіксовано 83 обстріли з боку бойовиків. У результаті двоє українських військових були поранені, один загинув.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram