ГоловнаСуспільствоЖиття

Трьох екс-чиновників КМДА часів Черновецького підозрюють у незаконному відчуженні землі на Жуковому острові

Правоохоронці провели 25 обшуків.

Трьох екс-чиновників КМДА часів Черновецького підозрюють у незаконному відчуженні землі на Жуковому острові
Фото: Александр Рудоманов

Прокуратура Києва повідомила про підозру трьох колишніх керівників Київської міської адміністрації в незаконному відчуженні 45 га землі на Жуковому острові.

Про це повідомила прес-секретар Генеральної прокуратури Лариса Сарган у Фейсбуці.

"Столична прокуратура повідомила про підозру екс-чиновників команди мера Києва Леоніда Черновецького, які відчужили 45 га землі на Жуковому острові", - написала вона.

22 лютого правоохоронці в Києві провели 25 обшуків у рамках цього кримінального провадження. Зокрема, йдеться про незаконне відчуження в 2007-2009 роках 45 га землі на території заказника місцевого значення "Жуків острів", вартість якої тільки за нормативною оцінкою становить понад 80 млн гривень.

"У результаті обшуків, до проведення яких було залучено 115 осіб особового складу, виявлено та вилучено документи, які мають значення для розслідування кримінального провадження, грошові кошти тощо. За фактами зловживання службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки, повідомлено про підозру колишнього заступника голови КМДА - начальника Головного управління земельних ресурсів, екс-начальника юридичного управління та екс-начальника відділу землеустрою Головного управління земельних ресурсів КМДА, а також особу, яка брала участь у створенні фіктивного кооперативу", - уточнила Сарган.

Процесуальні дії тривають.

Нагадаємо, в 2007 році Київрада прийняла скандальне рішення про ліквідацію заказника "Жуків острів", його площу урізали з 1630 га до 196 га. Вилучені таким чином землі успішно віддали під забудову. 75 гектарів землі отримав так званий обслуговуючий кооператив "Котміст", і невдовзі на них почалося будівництво особняка. За даними журналістських розслідувань, "Межигір'я-2" будував близький соратник екс-президента Віктора Януковича Юрій Іванющенко (він же Юра Єнакієвський).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram