ГоловнаСуспільствоЖиття

Волонтери та журналісти підготували відеореконструкцію подій на Майдані

Стоп-кадри дозволяють роздивитися кожну секунду.

Волонтери та журналісти підготували відеореконструкцію подій на Майдані
Фото: 24tv.ua

Волонтери та видання "Цензор.net" до третьої річниці Революції Гідності підготували відеореконструкцію подій на Майдані. Про це в інтерв'ю програмі "Лівий берег з Сонею Кошкіною" розповів головний редактор "Цензор.net" Юрій Бутусов.

"Створена унікальна річ. У нас є величезний обсяг відеоматеріалів про події на Майдані, і досі в суспільстві немає загального бачення, що ж там сталося? Хто стріляв? Є багато міфів, пов'язаних із загибеллю людей, розстрілом Небесної Сотні. І для того, щоб можна було створити якесь бачення - з різних точок зору - що саме сталося, в динаміці, в конкретний проміжок часу вранці 20 лютого, потрібно було взяти сотні джерел інформації, які знімали з різних точок усе, що відбувалося. Не тільки на Майдані, а й на Банковій, Інститутській, на всіх ділянках", - розповів Бутусов.

За словами журналіста, проект є унікальним у світі.

"Виконана величезна робота. Десятки телеканалів надали свої відеоматеріали з того ранку, камери спостереження, дуже багато інформації було в пресі. Усе це переглянули, впорядкували, підібрали, синхронізували за часом з різних точок і склали подієвий ряд. Переговори силовиків, які відбувалися одночасно - те, що було оприлюднено - синхронізували з виступами на Майдані, які лунали зі сцени, тому що їх було чутно всюди", - розповів Бутусов.

"Цей фільм, може, він не зовсім зручний для перегляду, але він дає можливість на стоп-кадрах розгледіти кожну секунду. Що було? Секунда-секунда-секунда. Ти можеш роздрукувати, можеш зупиняти. Ти бачиш, що відбувалося одночасно в декількох точках, де велося спостереження", - додав також він.

При цьому головний редактор "Цензор.net" акцентував на тому, що збір інформації для відеореконструкції став можливим завдяки роботі Генпрокуратури і свідченням тисяч опитаних. Частина з них стала доступною на відкритих судових засіданнях. Інформація з'являтиметься і надалі.

Читайте також безпосередньо інтерв'ю "Юрій Бутусов: «Клітки на Майдані свідчать про великий переляк влади та погане розуміння ситуації в суспільстві».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram