ГоловнаСуспільствоЖиття

У Харкові засудили терористів, які підірвали банк, військкомат і волонтерську організацію

Зловмисників засудили до 5 і 3 років 11 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна.

У Харкові засудили терористів, які підірвали банк, військкомат і волонтерську організацію
Фото: runews.su

Дзержинський районний суд Харкова визнав винним двох харків'ян, які підірвали в Харкові банк, військкомат і волонтерську організацію Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Згідно з повідомленням, 40-річного зловмисника засудили до 5 років позбавлення волі, 41-річного терориста - до 3 років 11 місяців позбавлення волі. До обох застосовано конфіскацію майна.

У 2014 році група людей створила організацію, яка пропагувала проросійські ідеї для дестабілізації ситуації в державі та відокремлення території Харкова й області від України. Надалі члени цієї терористичної групи, до якої увійшли засуджені, кілька разів виїжджали на територію Російської Федерації, де під керівництвом співробітників російських спецслужб проходили навчання з вогневої та практичної підготовки на військових полігонах.

Окрім того, засуджені перевезли контрабандою на територію України з РФ зброю і бойові припаси, які в подальшому використовували члени групи під час скоєння серії терористичних актів на території Харкова.

Наприклад, у липні 2014 року зловмисники з малогабаритного ручного вогнемета МРО-А вистрілили по будівлі одного з банків на вул. Малом'ясницькій.

В ніч з 3 на 4 серпня того самого року з реактивного піхотного вогнемета "Джміль" і автоматів АК-74 терористи обстріляли Харківський обласний військовий комісаріат на вул. Кацарській.

На початку лютого 2015 року зловмисники скоїли замах на вчинення терористичного акту - підриву дверей в приміщенні волонтерської організації на вул. Отакара Яроша.

Поки що вирок суду не набув чинності, оскільки є період для його апеляційного оскарження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram