ГоловнаСуспільствоПодії

У Житомирській області на військових навчаннях загинув санінструктор ЗСУ

Трагедія сталася в січні.

У Житомирській області на військових навчаннях загинув санінструктор ЗСУ
Фото: Макс Левин

На військовому полігоні в Житомирській області під час навчань загинув 35-річний санінструктор Збройних сил України.

Про це повідомляє "5 канал".

Трагедія сталася 16 січня під час нічних бойових навчань. Бійці відпрацьовували вправи зі стрілецької зброї, під час яких інструктор отримав поранення в голову. Його госпіталізували, але від отриманого поранення він помер.

Військова прокуратура порушила справу за статтею про недотримання правил поводження зі зброєю. Розглядаються також і інші версії, зокрема - умисне вбивство та неналежна організація стрільб. Загиблий служив у ЗСУ за контрактом, родом з Ізмаїла Одеської області. У нього залишилася дружина і 10-річний син.

"У цей час встановлюється, з якої саме зброї було скоєно постріл, у результаті якого загинув військовослужбовець. Слідчі прокуратури опрацьовують також версію умисного вбивства, в тому числі - необережне поводження зі зброєю військовослужбовцям, у результаті чого він міг заподіяти собі поранення. Також розглядають версію про неналежну організацію стрільб", - розповів прокурор військової прокуратури Житомирського гарнізону Антон Войтенко.

Нагадаємо, в грудні минулого року під час стрільб з міномета на полігоні в селі Тетерівка Житомирської області здетонувала міна, що поранила і травмувала двох старших солдатів.

Відзначимо, що небойові втрати ЗСУ за 2016 рік перевищили бойові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram