ГоловнаСуспільствоЖиття

ГПУ проведе судмедекспертизу біоматеріалів тіла митрополита Володимира

Суд задовольнив клопотання Генпрокуратури.

ГПУ проведе судмедекспертизу біоматеріалів тіла митрополита Володимира
Фото: www.segodnya.ua

Генеральна прокуратура має намір провести судово-медичну експертизу біологічних матеріалів тіла покійного предстоятеля Української православної церкви Московського патріархату митрополита Володимира.

Про це йдеться в ухвалі суду від 1 лютого.

У рамках розслідування ГПУ направила в суд клопотання про надання тимчасового доступу до матеріалів, а саме - до гістологічного скельця, блоків і вологого архіву тканин, видалених у митрополита Володимира під час оперативного втручання.

Ці біологічні матеріали перебувають у медичному центрі "Універсальна клініка "Оберіг" у Києві.

У кримінальному провадженні від 10 липня 2014 року призначалася судмедекспертиза щодо встановлення діагнозів, надання кваліфікованого і своєчасного медичного лікування хворому митрополиту. Також встановлено, що 7 серпня 2013 року в медичному центрі пацієнтові здійснили хірургічне втручання.

Протягом лікування у пацієнта брали на дослідження біологічний матеріал, який необхідний для проведення додаткового експертного дослідження обставин впливу різних чинників на стан здоров'я хворого.

Медичний центр заявив, що може надати біологічні матеріали пацієнта тільки за рішенням суду. 1 лютого суд задовольнив клопотання ГПУ і надав доступ до біологічних матеріалів для проведення повторної судово-медичної експертизи.

Нагадаємо, предстоятель УПЦ МП Володимир помер 5 липня 2014 року у віці 78 років. Генпрокуратура вважає, що депутат Вадим Новинський разом з екс-президентом Віктором Януковичем, міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченком і начальником ГУ Міністерства внутрішніх справ у Києві Валерієм Коряком організували викрадення архієпископа Олександра з метою вчинення тиску на екс-митрополита УПЦ МП Володимира.

В інтерв'ю програмі "Лівий берег з Сонею Кошкіною" генпрокурор Юрій Луценко говорив, що митрополита Володимира довели до передчасної смерті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram