ГоловнаСуспільствоВійна

Росія офіційно визнала паспорти "ДНР" і "ЛНР"

Раніше вони були визнані неофіційно.

Росія офіційно визнала паспорти "ДНР" і "ЛНР"

Росія офіційно визнала документи, видані громадянам України терористичними організаціями "ДНР" і "ЛНР".

Про це йдеться на сайті Кремля.

В указі президента Росії від 18 лютого 2017 року сказано, що Росія визнає документи, що посвідчують особу, документи про освіту та (чи) про кваліфікацію, свідоцтва про народження, укладення (розірвання) шлюбу, зміну імені, про смерть, свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів, реєстраційні знаки транспортних засобів.

Визнання документів діє тимчасово, до політичного врегулювання ситуації на Донбасі.

Указ підписано "з метою захисту прав і свобод людини і громадянина".

Нагадаємо, на початку лютого російське агентство РБК повідомило, що власники паспортів "ДНР" і "ЛНР" можуть спокійно купити квиток на потяг чи літак і забронювати номер в готелі на території РФ. Про те, що за паспортами "ДНР" і "ЛНР" можна перетнути кордон з Росією і літати внутрішніми рейсами, повідомили мешканці окупованої території Донбасу, а також джерела в Держдумі і дипломатичних колах.

Джерело видання в дипломатичних колах розповіло, що паспорти "ДНР" і "ЛНР" діють в Росії через неформальну домовленість між Москвою і сепаратистами.

"ДНР" і "ЛНР" почали видавати власні "паспорти" з 2015 року. На січень 2017 року з 4 млн людей, що проживають на окупованій території Донецької області, паспорти "ДНР" отримали близько 40 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram