ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві ходою вшанували пам'ять загиблих на Дебальцевському плацдармі

Ветерани пройшли від КМДА до Софійської площі.

У суботу, 18 лютого близько 400 ветеранів, які два роки брали участь у боях на Дебальцевському плацдармі, і родичів військових провели ходу, присвячену річниці битви та її учасникам

Про це повідомив кореспондент LB.ua.

Ветерани пройшли від будівлі Київської міської державної адміністрації через Майдан Незалежності до Софійської площі, де був організований концерт за участю українських виконавців: Олега Скрипки, гуртів "Антитіла", "Гайдамаки", "The Вйо".

Нагадаємо, активні бойові дії на Дебальцевському плацдармі велися з 27 січня до 18 лютого 2015 року. За весь період оборони Дебальцевського виступу загинули 136 і був поранений 331 військовослужбовець Збройних сил України. Водночас в період найзапекліших боїв з 15 січня по 18 лютого 2015 року загинули 110 військовослужбовців, 270 були поранені, 7 взяті в полон і 18 зникли без вісті.

Українським військовим у цьому районі протистояли чисельніші за особовим складом і бойовою технікою об'єднані сили бойовиків і російської армії. Регулярні підрозділи Збройних сил Російської Федерації були представлені 8 дивізіонами реактивної і ствольної артилерії, які обстрілювали позиції українських підрозділів; 8 батальйонними тактичними групами, які були зосереджені на тимчасово окупованих територіях України поблизу м.Дебальцеве.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram