ГоловнаСуспільствоПодії

У Харкові сталася перестрілка, поліція затримала людей у камуфляжі (оновлено)

"Донбасівці" нібито напали на "азовців" через критику блокади.

У Харкові сталася перестрілка, поліція затримала людей у камуфляжі (оновлено)
Фото: vk.com/livekharkov

На харківському масиві Олексіївка 17 лютого ввечері сталася перестрілка, в результаті якої була поранена одна людина, повідомляє "Громадське Харків".

За словами керівника харківського відділення корпусу "Азов" Олега Ширяєва, ветерани батальйону "Донбас" стріляли в активістів "Східного корпусу" (підрозділ "Азова"), причина стрілянини - конфлікт з приводу блокади.

Після стрілянини ветерани батальйону "Донбас" сховалися в дитячому садку неподалік. Через деякий час вони, кинувши зброю, здалися поліції.

Потерпілий під час стрілянини зараз перебуває в лікарні у важкому стані.

В твітері місцевого видання IT Sector кажуть, що причина стрілянини - в пості Ширяєва проти блокади на Донбасі. Він зокрема, писав, що Семен Семенченко - авантюрист і що відмовлятися від антрацитового вугілля з Донбасу можна, коли Україна мінімізує залежність від нього.

Нагадаємо, що Семенченко - один з організаторів блокади на Донбасі. Через дії блокадників в Україні запроваджено надзвичайний стан в енергетиці.

Оновлення. Поліція повідомила, що за підсумками перестрілки було затримано дев'ятьох осіб.

Коли співробітники поліції зайшли на територію дошкільного закладу, там вже нікого не було. Але було знайдено залишену там зброю, з якої, ймовірно, зробили постріл, в результаті чого був поранений один із містян.

Фото: npu.gov.ua

Фото: npu.gov.ua

"Ходити в одностроях та зі зброєю мають виключне право працівники правоохоронних органів. Ми будемо припиняти будь-які спроби порушувати правопорядок і влаштовувати провокації напередодні днів пам'яті загиблих під час Революції Гідності", - зазначив голова Національної поліції України Сергій Князєв.

Оновлення 11:10. У фейсбуці внутрішнього корпусу батальйону "Донбас" йдеться, що цей інцидент міг бути провокацією для дискредитації "доброго імені бійців та ветеранів Донбасу" з боку влади.

В організації зазначають, що одним з учасників перестрілки був боєць з позивним Іспанець, який дійсно служив у батальйоні НГУ "Донбас", але навесні 2016 року демобілізувався. Зараз він нібито не має стосунку ні до "Донбасу", ні до блокади.

"Наскільки вдалося дізнатися, після демобілізації Іспанець працював в якійсь харківській охоронній фірмі", - йдеться в повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram