ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб блокади заявив, що їхній редут у Бахмуті оточила поліція (оновлено)

Силовики спростовують оточення і підготовку до штурму.

Штаб блокади заявив, що їхній редут у Бахмуті оточила поліція (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Поліцейські оточили учасників залізничної блокади в Бахмуті Донецької області.

Про це повідомляє штаб блокади в Фейсбуці.

"Терміново! Редут "Запоріжжя" в Бахмуті оточений спецпідрозділами поліції (спецназ главку МВС і колишній "Беркут"). Є всі ознаки підготовки до штурму", - йдеться в повідомленні.

Оновлення. Поліція заперечує оточення і підготовку до штурму позицій активістів, повідомили в прес-службі ГУ Нацполіції в Донецькій області.

"За нашою інформацією, ніякого оточення там немає", - сказав співробітник прес-служби.

Він також повідомив, що на місце виїжджала слідчо-оперативна група, яка проводила слідчі дії в чотирьох провадженнях, відкритих за фактами дій активістів, зокрема за фактами блокування руху поїздів.

Нагадаємо, на Донбасі перекрито три залізничні гілки, що призвело до зупинки поставок антрацитового вугілля, на якому працює половина українських ТЕС. В Україні оголошено надзвичайний стан в енергосистемі.

У четвер РНБО розглянула невідкладні заходи щодо нейтралізації загроз енергетичній безпеці. Силовикам було доручено забезпечити належну охорону об'єктів газо- і електропостачання, а також транспортної інфраструктури.

Однак, як повідомив LB.ua міністр енергетики енергетики Ігор Насалик, питання про ймовірний силовий розгін організаторів блокади на засіданні не розглядали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram